ЕВЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ АКО ВОСОКОТ ОД СВЕЌАТА ПАДНЕ на чаршав: Ниту една домаќинка не знае како да го ИЗЧИСТИ

ЕВЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ АКО ВОСОКОТ ОД СВЕЌАТА ПАДНЕ на чаршав: Ниту една домаќинка не знае како да го ИЗЧИСТИ

Ако ви се случи ова – еве едноставен трик како да ја отстраните дамката или дамките

Сезоната на празнување трае долго, па како што се случува секоја година – половина од луѓето слават, а другата половина одат на прослава Еден од главните симболи на празнувањето, заедно со празничната торта, житото и виното, е прославата свеќа, која обично стои на празничната трпеза и гори низ деновите на слава. Сепак, може да се случи восокот од свеќата да капне на вашата чаршав и да го уништи. Ако ви се случи ова – еве едноставен трик како да ја отстраните дамката или дамките.

По восокот остануваат мрсни дамки, па посипете ги со брашно и оставете да ја впие маснотијата, исчеткајте и измијте. Потоа измијте го чаршавот нормално во машината за перење , испеглајте го и чувајте го во плакарот до следната слава

Дамките од восок се отстрануваат со салфетка и пегла, а тоа сигурно го знаете, загрејте ја пеглата, ставете ја хартијата на местото каде што капеше восокот и „испеглајте“ го валканото место додека восокот целосно не се стопи и префрли на хартијата. .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *