ЕВЕ КОЛКУ ВСУШНОСТ ТРЕБА ДА СЕ ЧУВА РУСКАТА САЛАТА ВО ФРИЖИДЕР:ПОРАДИ 1 ГРЕШКА БРЗО СЕ РАСИПУВА

ЕВЕ КОЛКУ ВСУШНОСТ ТРЕБА ДА СЕ ЧУВА РУСКАТА САЛАТА ВО ФРИЖИДЕР:ПОРАДИ 1 ГРЕШКА БРЗО СЕ РАСИПУВА

Сепак, треба да внимавате колку долго може да остане во фрижидер.Секоја домаќинка редовно подготвува руска салата за прослави, празници, родендени .

Мора да бидете внимателни бидејќи оваа салата има релативно краток рок на траење. Поради мајонезот, варените компири и месото што ги користевте – некои се направени со шунка, некои со пилешко, а има и посна руска салата – постои можност да се расипе.

Колку долго може да издржи руската салата? Прво, не го испуштајте откако сите ќе послужат, секогаш вратете го во фрижидер.

И секој има свој рецепт .
Многумина грешат да го покријат руското јадење само со фолија, што значи дека во тој сад можат да влезат микроорганизми од друга храна во фрижидерот.

Руската салата треба секогаш да се чува во фрижидер во цврсто затворен сад, за да не може да навлезе воздух и микроорганизми. Ќе прочитате некаде дека има рок на траење од пет дена, но Taste Matters ве советува да го чувате на околу 4 степени Целзиусови и да го јадете во рок од три дена, за да биде целосно безбеден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *