УМИРАТЕ ДА ЈАДЕТЕ НЕШТО СЛАТКО, СОЛЕНО ИЛИ КИСЕЛО: Еве што се случува во вашето тело!

УМИРАТЕ ДА ЈАДЕТЕ НЕШТО СЛАТКО, СОЛЕНО ИЛИ КИСЕЛО: Еве што се случува во вашето тело!

На сите ни се случило наеднаш да почувствуваме ненадејна потреба за различни вкусови , што едноставно не обзема. Постојаната потреба за одредена храна може да укажува на недостаток во организмот.

Може да ве предупреди и за некои промени во телото. Како што известува Glossy, ова се само некои примери и одговори на овие ненадејни состојби на организмот.

Ако имате слатко: исцрпени сте и ви треба брза доза енергија – гликоза. Подобро е да земете мед или темно чоколадо и на тој начин да го „опремите“ организмот со здрава енергија.

Ако имате желба за солена храна: Инфекцијата е намалена, но воспалителниот процес е зголемен, пред се во урогениталниот систем.

Ако ви се јаде горчлива храна: Проблемот е во желудникот и цревата. Ви треба детоксикација.

Ако јадете свеж зеленчук: Може да имате проблеми со црниот дроб или гастритис. Оваа храна ќе ви го смири стомакот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *