ЕКСПЕРТ ОТКРИ КАКО ДА ВНЕСЕТЕ СРЕЌА ВО СВОЈАТА КУЌА: Ако ништо не ви оди како што треба, мора да ги промените овие работи

ЕКСПЕРТ ОТКРИ КАКО ДА ВНЕСЕТЕ СРЕЌА ВО СВОЈАТА КУЌА: Ако ништо не ви оди како што треба, мора да ги промените овие работи

Сандра Дринчиќ истакна дека најголем проблем со луѓето е кога ќе влезат во одреден „руз“, каде секој ден е ист. Ова е најчесто случај со мнозинството луѓе кои го прават истото секој ден.

Сандра Дринчиќ , која е најпознатиот експерт за фенг шуи на нашите простори, сподели неколку совети кои ќе бидат корисни за некого.

Според оваа кинеска филозофија, се верува дека целиот простор во домот е поврзан со човечкото тело и разни психосоматски проблеми. Нешто што е убаво и хармонично уредено ќе биде визуелно пријатно и удобно за окото, а со тоа и за личноста. Освен за идеалното позиционирање на мебелот, фенг шуи ги учи луѓето и за различни животни навики, како што е фактот дека два или три пати неделно би било пожелно семејството да руча на иста маса.

Луѓето ја прават и најголемата грешка кога ја ставаат масата веднаш под прозорецот, бидејќи според верувањето се што е под неа „напушта“ од куќата.

Сандра Динчиќ во една прилика истакна дека најголем проблем со луѓето е кога ќе влезат во одреден „руз“, каде секој ден е ист. Таква е претежно состојбата со мнозинството кое секојдневно го прави истото, ги прави истите работи и не воведува нови работи.

Како што кажа и самата Сандра, секогаш е пожелно да се освежи секојдневието со купување на најевтиниот предмет или парче мебел, како и да се направи нешто рачно.

Ако јадете различни оброци со вашиот партнер, тогаш се разделувате, тоа е само уште едно правило на фенг шуи . А редот и чистотата се двете најосновни работи на кои секој треба посебно да внимава за да нема неред и болест во животот.

Растенијата се повеќе од добредојдени во домот, но експертите за фенг шуи советуваат да ги исфрлите оние кои се дотраени и исушени бидејќи привлекуваат лоша енергија.

И избегнувајте ја црвената фасада и кујната, бидејќи тоа води до кавги и расправии, додека сината кујна носи финансии, како и отворената врата од бањата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *