Еве кога ГАСОВИТЕ можат да откријат дали имате опасна болест: Еден СИМПТОМ е пресуден, ВНИМАНИЕ!

Еве кога ГАСОВИТЕ можат да откријат дали имате опасна болест: Еден СИМПТОМ е пресуден, ВНИМАНИЕ!

Кога имаме симптоми како чудно чувство на печење на страна, хронична надуеност или болка во горниот дел на стомакот, ретко кој сфаќа сериозно дека самото тело испраќа предупредувачки сигнали.

За жал, ова може да бидат симптоми на рана фаза на развој на рак , а недостатокот на интерес за нашето здравје ни го одзема драгоценото време.

Органот е постојано изложен на штетни фактори. Црниот дроб мора да ги трпи последиците од злоупотребата на алкохол, лошата исхрана и конечно да се справи со лековите кои се земаат, а кои многу често имаат крајно негативно влијание врз него.

Иако има способност да регенерира ткиво, клетките на црниот дроб може да се заменат со сврзно ткиво во случај на сериозно или продолжено оштетување, предизвикувајќи цироза на црниот дроб.

Овие промени се неповратни и се една од честите причини за рак на црниот дроб.

Најчеста причина за примарен рак на црниот дроб е воспаление или цироза на црниот дроб. Друг фактор на ризик за болеста е историја на инфекција со хепатитис Б или Ц и алкохолна цироза предизвикана од прекумерно консумирање алкохол.

Постинфламаторната цироза може да биде предизвикана од безалкохолно масно заболување на црниот дроб поради дијабетес мелитус, нарушен метаболизам на липидите или состојби предизвикани од одредени лекови, како и труење со токсини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *