Баба ШОКИРАНА: Отишла кај гатачка поради својот МРТOВ сопруг, а за малку ќе се онесвестeла

Баба ШОКИРАНА: Отишла кај гатачка поради својот МРТOВ сопруг, а за малку ќе се онесвестeла.
Како што открила, по смртта на нејзиниот сопруг почнале да се случуваат чудни работи

Верувањето во духови постои од памтивек. Уште од античко време, до денес се прераскажуваат приказни за блиски средби со (не)мртвите. Особено во селата и руралните средини ваквите приказни ги има во изобилство, додека во градот ги има значително помалку.

Секој од нас сигурно ја слушнал истата верзија на некоја страшна приказна повеќе од еднаш. И од различни луѓе, идентична приказна, но различно место. Тешко е да се поверува во такви работи, бидејќи се е премногу случајно и изгледа како детска приказна.

Меѓутоа, во 2017 година, една баба од областа Расин откри една сосема морничава приказна, која сè уште се прераскажува.

Како што открила, по смртта на нејзиниот сопруг почнале да се случуваат чудни работи.Мојот сопруг почина, а слушнав дека во влашкиот регион има гатачка која се поврзува со мртвите. Сакав да видам како е таму. Кога стигнавме, жената ми рече мене и син ми да седнеме и да чекаме тој да постави прашање и потоа да одговори.

Но, по неколку минути молчење, жената зборуваше со гласот на мојот покоен сопруг и ми рече: „Зошто не ми облече нови панталони кога заминав, но сега син ми ги носи истите панталони“ – рече бабата, а потоа опиша како се чувствува:

За малку ќе се онесвестев бидејќи мојот син тогаш навистина ги носеше панталоните на татко му – рекла оваа жена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *