АКО КОРИСТИТЕ ВАКВА ТАВА ФРЛЕТА ЈА! Може да биде ОПАСНО!

АКО КОРИСТИТЕ ВАКВА ТАВА ФРЛЕТА ЈА! Може да биде ОПАСНО!

Со текот на времето, садовите се оштетуваат и се носат од прекумерна употреба. Меѓутоа, ако користите тефлонска тава , многу често се случува брзо да се изгребе.

Оштетената нелеплива површина од тефлон може да биде поштетна отколку што мислите, покажа новото истражување.

Во обид да го проценат ризикот, истражувачите го користеа она што е познато како техника за сликање Раман за да ги проучат микропластиката и нанопластиката на тефлонската обвивка.

Откриено е дека оштетената обвивка ослободува дури 2,3 милиони фини честички за време на подготовката на храната. Значи, ако вашите тефлонски тави се изгребани или оштетени, не ги користете.

Дополнителна грижа е што тефлонот (или политетрафлуороетиленот) е познат како „вечната хемикалија“ не може да се деградира, останува засекогаш во природата, поради што е поврзан со разни здравствени проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *