НАШИТЕ БАБИ ЗНАЕЛЕ: Само 50 грама од ОВАА храна дневно ги исфрлаат сите токсини, а СИТЕ ЈА САКААТ!

НАШИТЕ БАБИ ЗНАЕЛЕ: Само 50 грама од ОВАА храна дневно ги исфрлаат сите токсини, а СИТЕ ЈА САКААТ!

За да спречите таложење на маснотии во клетките на црниот дроб, потребно е редовно да јадете една храна што ја сакаат. Се работи за сирење, и тоа е младо!

Многу нездрави навики кон кои се склони повеќето од нас можат да доведат до таложење на маснотии во клетките на црниот дроб. За да се спречи и намали таложењето на маснотии, доволно е да се внесе свежо сирење во исхраната, истакна нутриционистот Нурија Дијанова.

Како што пренесува Вести-онлајн, домашното, пред се младото сирење, ја има една од најдобрите комбинации на хранливи материи, вклучувајќи го и метионинот. Оваа аминокиселина многу добро делува на црниот дроб , помага при практично сите болести на овој орган.

„Верувам дека метионинот е тој што помага да се намали количината на маснотии во црниот дроб. Научно гледано, можеме да кажеме дека свежото сирење го подобрува метаболизмот на клетките на црниот дроб“, објасни нутриционистот.

За да се постигне лековит ефект, потребно е да се јаде најмалку 50 грама младо сирење дневно . Инаку, можете да го јадете со сите три оброци дневно, со тоа што на мажите поради пропорциите им требаат повеќе од 50 грама.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *