НАПРАВЕТЕ ГО ОВА И ОСЛОБОДЕТЕ СЕ ОД МИРИЗБАТА ВО РЕРНАТА: Трик вреден злато

НАПРАВЕТЕ ГО ОВА И ОСЛОБОДЕТЕ СЕ ОД МИРИЗБАТА ВО РЕРНАТА: Трик вреден злато

Ако сакате да го елиминирате мирисот на хемикалии, само направете ја оваа работа

Чистењето на рерната не е работа што сите домаќинки со задоволство ја работат.

Меѓутоа, кога ќе се решите на тој чекор, рерната свети, но сепак ги мирисате хемикалиите кои сте ги користеле во самиот процес на чистење.

Овој едноставен трик докажува дека и за тоа постои лек. Имено, доколку сакате да го елиминирате мирисот на хемикалии, само по чистењето истурете литар вода во тенџерето, ставете еден лимон и вклучете ја рерната на највисоко ниво.

Кога водата ќе зоврие, извадете ја тавата и оставете ја рерната да се излади.

И тоа е се!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *