НЕ ГОТВЕТЕ ГИ ТЕСТЕНИНИТЕ ВО ВОДА: Ако сакате да ги подготвите како професионални готвачи, ТОГАШ СПРЕМЕТЕ ГИ ВАКА (РЕЦЕПТ)

Еве како.
Тестенините подготвени без вода имаат многу подобар вкус. Откако ќе го пробате овој начин на готвење тестенини, никогаш нема да се вратите на традиционалното готвење во многу вода.

Американскиот експерт за храна и готвење Харолд Мекги препорачува тестенините да се варат во мала количина ладна вода.
Според него, овој начин на подготовка има најдобар вкус. Но, зошто да не отидете чекор понатаму и да го подобрите тој метод со целосно отстранување на водата. Иако овој метод не може да се користи со сите јадења, тој е совршен за повеќето јадења со тестенини.
Тајната е да ја замените водата со течноста со која ќе ги послужите тестенините. Тоа значи дека веднаш го готвиме во супа или сос. На овој начин добиваме совршен вкус и совршена конзистентност.

Тестенините ќе одговараат на вкусот и аромата на нашето јадење. Гарантираме дека ќе биде многу повкусно. Од друга страна, скробот од сварените тестенини ќе влезе во супата или сосот, малку згуснувајќи ги и акцентирајќи го вкусот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *