АКО ГО ЗАБЕЛЕЖИТЕ ОВА НА КИСЕЛАТАЗЕЛКАТА ФРЛЕТЕ ЈА ВЕДНАШ: ТОА Е ЗНАК Е ДЕКА Е РАСИПАНА, НЕ ЈАДЕТЕ ЈА

АКО ГО ЗАБЕЛЕЖИТЕ ОВА НА КИСЕЛАТАЗЕЛКАТА ФРЛЕТЕ ЈА ВЕДНАШ: ТОА Е ЗНАК Е ДЕКА Е РАСИПАНА, НЕ ЈАДЕТЕ ЈА

Секоја година овде се подготвува кисела зелка.

Зимата е незамислива без него.
Секоја домаќинка редовно кисели зелка, бидејќи нема ништо поубаво за зимските денови. А најмногу кога се прави сарма или подварак.

Цела куќа мириса, а домашните се дават во храна.

Кисела зелка треба да остане свежа во фрижидер околу четири до шест месеци по отворањето. Важно е да знаете кога го користите и да го затворате по секоја употреба бидејќи доколку дојде до контакт со нови бактерии , може веднаш да се расипе.

Иако има долг рок на траење, може да се влоши. За да може киселата зелка да остане добра што е можно подолго, потребно е да се чува правилно. Најдоброто место за чување на кисела зелка е фрижидерот .

Кисела зелка во фрижидер има подолг рок на траење по отворањето отколку кисела зелка на собна температура херметички затворена.

Ако испушта силен мирис, не го јадете, фрлете го затоа што се влошило. Освен мирисот, фрлете го ако киселата зелка ви ја променила бојата или текстурата.

Ако видите сина или зелена снегулка, тоа значи дека киселата зелка има мувла и не е безбедна за јадење. Кисела зелка навистина има рок на траење и може да се влоши.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *