СОЛЕНОТО КАФЕ Е ИСТОТАКА ДОБРО: Ако ставите СОЛ наместо ШЕЌЕР, не истурајте го – ЕВЕ ЗОШТО

СОЛЕНОТО КАФЕ Е ИСТОТАКА ДОБРО: Ако ставите СОЛ наместо ШЕЌЕР, не истурајте го – ЕВЕ ЗОШТО

Браун советува да ставите две лажици мелено кафе во голема шолја, а потоа да додадете четвртина лажичка сол .

Важно е да не се претерува.
На овој начин ќе ја намалите потребата од консумирање нездрав шеќер. Инаку, кафето е корисен пијалок бидејќи содржи магнезиум и антиоксиданси.

Некои студии покажаа дека може да биде корисен дури и во борбата против Алцхајмеровата болест.

Меѓутоа, ако му додадете шеќер, нема да ги забележите споменатите придобивки. Може да се здебелите и да доживеете дополнителни здравствени компликации.

Соленото кафе може да ги замени лошите адитиви и да ве одржува здрави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *