За само 7 дена ЦЕЛОСНО обновување на коски, тетиви, зголобови и отстранување на болки!

За само 7 дена ЦЕЛОСНО обновување на коски, тетиви, зголобови и отстранување на болки!

Здравствени експерти нагласуваат дека големо влијание на појава на болки во рамениците, нозете и зглобовите има неправилното држење на телото, па првиот совет е да го поправите држењето, тоа барем не е тешко.

Во оваа статија ви дадеме рецепт кој ќе ви помогне да ја ублажите болката, и да ги зајакнете коските. Ако страдате од болки во рамениците, зглобовите, нозете и вратот, тогаш ова е идеален рецепт за вас.

Купете 150 гр желатин што се јаде, може да го пронајдете во било која продавница. Во вечерните часови измешајте полни две лажички желатин (5 гр) со четвртина шолја ладна вода и оставете да отстои надвор од фрижидер. Желатинот ќе стане желе.

Наутро испијте ја смесата така што ќе ја измешате со нешто што ви одговара (пр. сок, млеко, јогурт, чај).

Желатинот помага кај болки во рамењата, зглобовите, нозете и вратот, и после недела дена од овој третман, состојбата значајно ќе ви се поправи.

Третманот би требало да трае месец дена, и после пола година пак да се повтори. На овој начин ќе го вратите природното „подмачкување“ на зглобовите

Можеби се сомневате додека го читате текстот, но многу е подобро да се обидете со овие „примитивни“ методи за ублажување на болките отколку да станете фармацевтски роб мислејќи дека решение против болката е таблета.

Зошто желатинот е толку добар за зглобовите?

Желатинот е производ од природно потекло. Се добива со процеси на преработка на коски, ткива … од добиток. Пролинот и хидроксипролината се моќни аминокиселини, кои се наоѓаат во желатинот, а кои го стимулираат растот и подобруваат структурата на сврзното ткиво, што е неопходно во лекувањето на слабите зглобови и коски.

Желатинот е високо квалитетен лек и нуди широк спектар на здравствени предност:

Ги зајакнува зглобовите и срцето – Го зајакнува метаболизмот – Ја подобрува менталната способност – Го подобрува тенот – Дава еластичност, ги зајакнува тетивите и лигаментите – Спречува остеопороза и остеоартритис – Ја подобрува кожата и структурата на коса – Моќен ефект во третманот на дисплазија

Овој третман ќе ја елиминира болката и вкочанетоста во рок од 7 дена. За месец дена ќе се чувствувате многу подобро, а болката целосно ќе исчезне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *