ОВА Е НАЈМОЌНИОТ ЗАПИС ВО БИБЛИЈАТА: Се верува дека ако оваа МОЛИТВА ја кажувате секој ден, нечистите сили ќе си заминат

ОВА Е НАЈМОЌНИОТ ЗАПИС ВО БИБЛИЈАТА: Се верува дека ако оваа МОЛИТВА ја кажувате секој ден, нечистите сили ќе си заминат

Псалм 50 е еден од најчесто споменуваните, а се верува дека е најмоќниот

Псалмите се моќна алатка за молитва – тие се всушност молитви во стихови, кои заземаат голем дел од Стариот Завет.

Ги има вкупно 150, а содржат молитви за простување на гревовите, оддавање слава и почит на Бога, како и најавување на доаѓањето на Исус Христос на земјата.

Се верува дека зборовите на светите Псалми длабоко навлегуваат во срцето на човекот, како и дека сите несвети сили бегаат од личност која постојано ги чита и ги носи овие зборови во своето срце .

Псалм 50 е еден од најчесто споменуваните, се верува дека е најмоќен и ви го пренесуваме во целост.

„Помилуј ме, Боже, според Твојата голема милост, и според изобилството на милоста Твоја, очисти ги моите беззаконија.

Измиј ме целосно од моето беззаконие и очисти ме од мојот грев, зашто го знам моето беззаконие и мојот грев е секогаш пред мене.

Ти си единствениот што згрешив и направив зло пред Тебе, за да можеш да се оправдаш во зборовите и да победиш кога ќе те судат. Еве, јас зачнав во беззаконија и во гревови ме роди мајка ми.

Зашто, ете, ти ја сакаш вистината и ми го откриваш непознатото и тајната на својата семудрост. Покриј ме со исоп и ќе се исчистам; измиј ме и ќе бидам побел од снег. Дозволете ми да слушнам радост и веселба, нека се движат скршените коски.

Сврти го своето лице од моите гревови и очисти ги сите мои беззаконија. Создади ми чисто срце, Боже, и обнови го правилниот дух во мене.

Не отфрлај ме од Твоето лице и не земај го од мене Твојот Свети Дух. Дај ми ја радоста на Твоето спасение и укрепи ме со владејачкиот дух. Ќе ги поучувам беззакониците на Твоите патишта, а безбожните ќе се обратат кон Тебе.

Избави ме од крвта, Боже, Боже на моето спасение; мојот јазик ќе се радува на Твојата правда. Господи, отвори ги моите усни и мојата уста ќе зборува за Твојата слава. Зашто, ако сакавте жртви, ќе ги принесев; Не ви е грижа за палениците.

Жртвата за Бога е скрушен дух; Бог нема да го презира скрушеното и понизното срце. Според твојата добрина, Господи, направи добро на Сион, нека се подигнат ѕидовите на Ерусалим.

Тогаш ќе ти бидат пријатни жртвите на правдата, жртвите и палениците; тогаш ќе ја фрлат Твојата крв на олтарот“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *