ЧУДОТВОРЕН ЛЕК ОД БАБА:Сируп кој ЛЕЧИ КАШЛИЦА ЗА ЕДЕН ДЕН

ЧУДОТВОРЕН ЛЕК ОД БАБА:Сируп кој ЛЕЧИ КАШЛИЦА ЗА ЕДЕН ДЕН

Овој рецепт е исклучително корисен против кашлица и за брзо исфрлање на секретот. Многу е ефикасен и брзо делува.

Состојки:

  • 150гр шеќер
  • 1/2 литри пиво

Подготовка:

Во длабок сад ставете го шеќерот да се стопи и да добие касрамел боја. Отстранете го од огнот и ставете пиво. Ќе почне да пени и зароа внимавајте да не искипи. Вратете го она огнот и варете на тивка температура непрестано мешајќи додека шеќерот не се стопи. Варете и понатаму додека не добиете густина на редок (течен) мед а тоа е за околу 15-20 минути. Тогаш отстранете го од огнот и префрлете го во помал сад. Кога ќе се излади треба да биде густ како мед.

Користење:
Возрасните можат да земаат по една лажица неколку пати на ден а малите деца по една кафена лажица.
Бидете здрави!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *