КУПИ ЅИДЕН ЧАСОВНИК НА ПАЗАР, ПА ГО ОТВОРИЛ: Она што го најде внатре ќе ве остави без зборови

КУПИ ЅИДЕН ЧАСОВНИК НА ПАЗАР, ПА ГО ОТВОРИЛ: Она што го најде внатре ќе ве остави без зборови

Тој откри што купил, изненадувајќи ги сите
Денес, многу луѓе ги посетуваат битпазарите, бидејќи таму можете да најдете што било.

Таква сцена штотуку му се случи на еден човек.
Тој откри што купил, изненадувајќи ги сите.

Купил ѕиден часовник на пазар.
Додека една жена по име Дебра Годард (55) купила прстен за 12 евра (околу 1400 динари) на еден таков битпазар мислејќи дека е обично стакло. Сепак, излегува дека „стаклото“ е всушност многу вреден дијамант.

По купувањето, Дебра речиси целосно заборавила на прстенот , оставајќи го во фиока, но кога на мајка и и била потребна финансиска помош , таа решила да го продаде.

Мајката на Дебра била жртва на измама, а нејзината ќерка сакала да продаде неколку нејзини работи за да и помогне, вклучувајќи го и прстенот кој веќе бил стар 33 години.

Кога станува збор за златарот, тој се шокирал кога дознал дека се работи за скапоцен камен вреден 26,27 карати и тежок речиси милион евра.

Со продажбата на прстенот Дебра на крајот заработила повеќе од 900.000 евра по трошоците на аукцијата.

– Кога отидов кај златарот, тој за малку ќе се онесвести, а потоа ми рече – Знаеш ли што е ова? Тоа е дијамант. Цела ноќ седев и гледав во прстенот, прашувајќи се што да правам – искрена е Дебра.

Таа решила да ја однесе во аукциската куќа „Сотби“, која ја потврдила нејзината вредност.

– Се покажа дека е речиси совршен камен. Се сетив како Дел Бој ќе му рече на Родни – Оваа година следната година ќе бидеме милионери. Па, се покажа дека има вистина во тој став – нагласува Дебра. – Тоа е карма за лошите работи што ни се случија во животот, а од мајка ми сè беше.

По оваа заработка Дебра ја почестила својата мајка Џун Бојл (72) со различни работи, бидејќи сакала да и ги исполни сите желби.

– Празниците ги помина на Барбадос, го виде Том Џонс, ја виде Селин Дион во Вегас и купи бунда – нагласи Дебра.

Сега прочитајте ја неговата приказна.
Неименуваниот Германец го купил часовникот пролетта, па пронајдените пари ги однел во Институтот за изгубени и пронајдени.

Да се ​​јавеше законскиот сопственик на парите, на човекот ќе му следуваа три отсто како пронаоѓач, кои би изнесувале околу 770 евра. Бидејќи шест месеци никој не се јави, Германецот има право на целата сума.

Кога дошол дома, открил дека во часовникот има дури педесет илјади германски марки .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *