ЕВЕ ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ ДОКОЛКУ ПОКРАЈ КРОМИДОТ СТАВИТЕ ВЛАЖНО МАРАМЧЕ: Ова е за неверување, ЧУДО НА ЧУДАТА!

ЕВЕ ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ ДОКОЛКУ ПОКРАЈ КРОМИДОТ СТАВИТЕ ВЛАЖНО МАРАМЧЕ: Ова е за неверување, ЧУДО НА ЧУДАТА!

Бидејќи кромидот е незаменлив дел од нашата домашна кујна, со него се среќаваме речиси секојдневно, бидејќи кромидот е основа за речиси сите готвени јадења.

Сечкањето кромид може да биде непријатно поради печењето на очите и солзите, но постои еден трик кој ќе ви помогне да уживате во подготвувањето јадења со овој зеленчук.

Сепак, за процесот на подготовка и сечкање на кромидот да биде што побезболен, без солзи, ви донесуваме еден крајно необичен совет.

Имено, се што треба да направите е да ставите влажно марамче или обична хартиена крпа натопена во вода на даската каде што ќе го исецкате кромидот.

Влажното марамче или влажната крпа ја привлекува хемиската супстанција од кромидот, која инаку би го пронашла патот до најблискиот „извор на вода“, а тоа обично се очите.

Така, таа супстанца останува на вашата даска за сечење, а вие ќе уживате во подготовката на вашето омилено јадење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *