ДОДАДЕТЕ ГО ОВА НА МЕСОТО ПРЕД ПРЖЕЊЕ И ЌЕ БИДЕ МЕКО КАКО НИКОГАШ ДОСЕГА: Не ви треба маринада, ЖЕНИ ОВА НЕ СТЕ ГО ЗНАЕЛЕ

ДОДАДЕТЕ ГО ОВА НА МЕСОТО ПРЕД ПРЖЕЊЕ И ЌЕ БИДЕ МЕКО КАКО НИКОГАШ ДОСЕГА: Не ви треба маринада, ЖЕНИ ОВА НЕ СТЕ ГО ЗНАЕЛЕ

Обидете се со едноставен трик со овој што ќе го направи месото дополнително меко

Веројатно барем еднаш сте доживеале дека месото што го подготвивме не испадна меко, но тврдо, дури и маринирањето не помага.

Обидете се со едноставен трик со овој што ќе го направи месото дополнително меко.

Кивито содржи протеолитички ензими кои помагаат во разградувањето на сврзното ткиво во месото, што го прави многу нежно. Ако го ставате месото во маринадата, направете сè како што планиравте, а на крајот додадете исечено киви околу час или два пред подготовката.

Се што треба да направите е да го покриете месото со кришки киви и да го оставите да одмори малку пред подготовката.

Важно е вашето месо да не е премногу долго премачкано со киви, за да не стане премногу меко и да не се распадне при подготовката.

Ананасот има сличен ефект врз месото , па можете да го користите наместо киви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *