САМО ЕДНА ЛАЖИЦА ПРЕД СПИЕЊЕ:До утро, ТОКСИНИТЕ од црниот дроб и цревата ќе се измијат како вода

САМО ЕДНА ЛАЖИЦА ПРЕД СПИЕЊЕ:До утро, ТОКСИНИТЕ од црниот дроб и цревата ќе се измијат како вода
Ова не треба да се практикува повеќе од еднаш дневно

Овој лек се препорачува за секого освен за оние кои земаат средства за разредување на крвта . Лукот е многу здрав и има многу здравствени придобивки.

А лекарите советуваат да го консумираме во нормални количини, пред се поради следново:

  • Дејствува како антикоагулант и спречува тромбоза
  • Добар е и за дијабетес бидејќи го намалува нивото на шеќер во крвта
  • Дејствува како антиоксиданс и го спречува развојот на рак
  • Помага при чир и гасови
  • Ефикасно е во борбата против разни инфекции
  • Го намалува нивото на холестерол во крвта
  • Олеснува и спречува настинки и воспаленија

Земете мали количини лук и додадете го во садовите. Доволни се шолја-две, не повеќе, бидејќи потешко се вари. Друго феноменално својство на лукот е неговата способност да ги детоксицира црниот дроб и цревата за само неколку часа.

Само исецкајте едно или две чешниња лук, ставете го на лажица со малку вода (може да додадете и лимон, за да омекне и подобри вкусот), испијте го пред спиење и до утро ќе ги исфрлите сите токсини од цревата и црниот дроб .

Забелешка: Ова не треба да се практикува повеќе од еднаш дневно. Пијте многу вода додека го користите овој метод за детоксикација. Лукот не се препорачува ако земате антикоагуланси (разредувачи на крв).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *