ОДБЕРЕТЕ ЕДНА БОЈА И ВИДЕТЕ КАКО ПАРИТЕ И СРЕЌАТА ВИ ДОАЃААТ ВО ВАШИОТ ДОМ

ОДБЕРЕТЕ ЕДНА БОЈА И ВИДЕТЕ КАКО ПАРИТЕ И СРЕЌАТА ВИ ДОАЃААТ ВО ВАШИОТ ДОМ

Речиси и нема човек кој не би сакал да има доволно пари и среќа за да царува во неговиот дом.
Ако во последно време имате чувство дека парите и среќата бегаат од вас, тогаш овој материјал ќе ви биде корисен.
Не е тајна дека боите играат огромна улога во нашите животи.

Тие не само што ја изразуваат вашата личност, туку и кога станува збор за уредување на домот, добро е да изберете топли бои кои би ви донеле среќа и радост.
Еве ги тие бои:

Жолта
Оваа боја освен што е навистина многу шармантна, има и инспиративен ефект.Тоа е бојата на сонце и среќа и некако создава пријателска атмосфера.Исто така, го промовира ослободувањето на серотонин, што пак придонесува за чувството на благосостојба.Жолтата боја има инспиративен ефект.Со други зборови, жолтата боја е најдобрата боја за подигнување.
Без разлика дали ќе ја изберете светлата и етерична жолта или светлата и заситената, тоа ќе го поттикне креативниот процес.Исто така, ќе донесе живост во секоја просторија.

Розова
Тоа е бојата на љубезната, сакана и дарежлива личност. Бледо розовата ја одразува чувствителноста и топлината, а исто така е боја на љубовта и романтиката.Оваа боја е забавна, енергична и инспиративна и е способна да ви влее оптимизам во секоја ситуација. Розовата боја е многу погодна за дневни соби, трпезарии и спални соби.
Идеален е за соби со огромни прозорци кои се облеани со многу светлина.

Зелена
Зелената боја има смирувачки ефект и несомнено ќе внесе задоволство и радост во вашиот дом.
Ако ги изберете понежните форми на зелена боја, тоа ќе ви помогне да се концентрирате, а во исто време ќе можете да се опуштите.Потемните нијанси на зелена имаат стимулирачки ефект и во исто време имаат ефект на возбудување.
Имајќи предвид дека зелената боја е поврзана со природата, таа несомнено е гаранција за хармонија и добро расположение.Не би било лошо да ги комбинирате зелените нијанси, црпејќи инспирација од градината.

Сина
Сината е една од смирувачките бои. За разлика од другите, се верува дека и во потемните нијанси е корисен не само за умот, туку и за телото.Бојата е симбол на доверба и лојалност. Експертите истакнуваат дека луѓето кои ја избираат сината боја се самоуверени и се чувствуваат сигурно.Ако работите во просторија чии ѕидови се сини, сигурно ќе бидете попродуктивни и ќе ја помогнете вашата концентрација.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *