СЕКОЈ ДЕН ЈАДЕЛА ЛУК НА ПРАЗЕН СТОМАК: Еве што се случило со нејзиното тело

СЕКОЈ ДЕН ЈАДЕЛА ЛУК НА ПРАЗЕН СТОМАК: Еве што се случило со нејзиното тело

Една жена, консумирајќи лук на празен стомак, не само што си помогнала во борбата против симптомите на артритис, туку и против болките поврзани со него.

Едно од најстарите култивирани растенија во светот може да се најде во речиси секоја кујна. Лукот не е само одличен за готвење, туку е добар и за здравјето. Неговите лековити својства се навистина непроценливи.
Некогаш лукот се препишувал дури и како лек – се користел за лекување на настинки и грип, за намалување на ризикот од развој на дијабетес и кардиоваскуларни заболувања. Во продолжение дознајте кои се другите корисни својства на оваа исклучително здрава храна.

Една жена конзумирала лук на празен стомак и на тој начин си помогнала во борбата против симптомите на артритис и други проблеми.

Таа вели дека ова чудесно растение ја држи подалеку од габични инфекции, брадавици, бактерии и сите други бактериски инфекции. Во случај да сте веќе жртва на некоја од овие инфекции, земајте лук еднаш дневно и ќе се чувствувате многу подобро за неколку дена.Слабиот имунолошки систем е вообичаен денес. Поради падот на имунолошкиот систем често се јавуваат настинки, грип, алергии на носот и посериозни болести. Кога вашиот имунолошки систем е силен, тој е во состојба да ве заштити.

Лукот ви дава сила. Едно чешне лук има 12 mg калиум, 5 mg калциум и 100 сулфурни соединенија.
Лукот е многу корисен за белите дробови. Ќе ви помогне во превенцијата и лекувањето на респираторните органи. Може дури и да спречи пневмонија, бронхитис, конгестија, кашлица и многу повеќе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *