ПОСТОИ ВЕРУВАЊЕ ДЕКА ОВА РАСТЕНИЕ ПРИВЛЕКУВА ПАРИ ВО КУЌАТА! Тоа е најсилниот магнет за СИТЕ ВИДОВИ НА ПАРИ,а еве и како се НАРЕКУВА

ПОСТОИ ВЕРУВАЊЕ ДЕКА ОВА РАСТЕНИЕ ПРИВЛЕКУВА ПАРИ ВО КУЌАТА! Тоа е најсилниот магнет за СИТЕ ВИДОВИ НА ПАРИ,а еве и како се НАРЕКУВА

Се верува дека ова растение привлекува среќа, пари, среќа и просперитет во домот, а доколку го поставите на вистинското место во домот според фенг шуи, тоа ќе биде вистински магнет за позитивна енергија.

Среќниот бамбус или Dracaena Sanderian, е познат и по имињата на воден бамбус, милосрдие или дракаена на сандер.

Иако ова растение изгледа како бамбус, не е во исто семејство со вистинскиот бамбус. Многу е декоративен – има долги прави месести стебла од кои никнуваат долги листови.
Стеблата се слични на бамбусот и можат да бидат големи, но според фенг шуи се препорачуваат пократки варијации на растението.

За да се грижите за вашиот среќен бамбус, редовно исечете ги стеблата. Ова ќе помогне да се насочи енергијата назад во стеблото и да растат здрави лисја.

Повременото кроење и чување во мали тегли ќе помогне да се ограничи висината.
Среќниот бамбус обично се продава во стаклени садови или саксии исполнети со камења и вода.

Ќе откриете дека растенијата работат исто толку добро во вода како и во почвата. Ова го прави среќниот бамбус едно од најлесните домашни растенија за нега.

Ако го чувате вашиот среќен бамбус само во вода, додавајте малку течно ѓубриво месечно и избегнувајте да додавате вода од чешма, но користете филтрирана вода или дождовница.
Според фенг шуи, стебленцата од бамбус имаат различни значења кога станува збор за привлекување богатство.

Се верува дека 3-те стебленца претставуваат среќа, богатство и долг живот. 5 или 6 стебленца носат пари и среќа, а 7 стебленца може да симболизираат добро здравје.

Ако поставите бамбус во североисточниот дел од вашиот дом или канцеларија, богатството и финансиите се активираат.

Се верува дека источната страна на домот привлекува здравје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *