НИТУ сода бикарбона, ниту оцет НЕ ЈА ОТСТРАНУВААТ МРСНОТИЈАТА ОД РЕРНА КАКО 1 НЕШТО: СЕ ИСЧЕЗНУВА,а не е ХЕМИЈА

НИТУ сода бикарбона, ниту оцет НЕ ЈА ОТСТРАНУВААТ МРСНОТИЈАТА ОД РЕРНА КАКО 1 НЕШТО: СЕ ИСЧЕЗНУВА,а не е ХЕМИЈА
figure>

По готвењето често се случува мастите да останат и тешко се отстрануваат
figure>

Чистењето на рерната е голема болка за сите домаќинки.По готвењето често се случува мастите да останат и тешко се отстрануваат.
figure>

А разните препарати не ви помагаат.
Чистењето на рерната е работа која на повеќето домаќинки им е тешка. Маснотиите и застоените остатоци од храната што сте ја печеле може да бидат доста иритирачки, но и упорни.
figure>

И без разлика колку често и темелно ја чистите рерната, некако изгледа, во повеќето случаи, дека е тешко да се отстранат сите тие нечистотии и постојани дамки .
figure>

Дури и хемиските средства за чистење или комбинации на состојки од кујната како сода бикарбона и оцет не можат лесно да отстранат некоја тврдоглава маст.

Сепак, за среќа на домаќинките, постои многу едноставно решение за кое не ви требаат никакви хемиски средства. Може да ја отстрани и најтешката нечистотија од рерната.

Со помош на еден алат што го имаат повеќето луѓе низ куќата и влажна крпа, можете да направите вашата рерна да изгледа нова и чиста како денот кога сте ја купиле.

Решението е во ножот за чистење на стаклокерамичката плоча.
Секој кој има шпорет со рамна плоча знае дека тоа бара посебно внимание, алати и алатки за чистење. Главниот трик е во оваа алатка, која содржи брич или многу остар нож.

Меѓутоа, оваа шпакла можете да ја користите и за чистење на рерната, особено вратата и стаклото на неа.

Сечилото ќе ги отстрани и најтврдокорните дамки, а откако ќе го поминете целото стакло со нож и ќе ја отстраните нечистотијата, се што треба да направите е да ги избришете остатоците со влажна крпа.

Кога станува збор за самата рерна, бидејќи сечилото е прилично остра, погрижете се површината што ја чистите со ножот да биде рамна, за да не ја оштетите.

Нечистотијата ќе исчезне како никогаш да не постоела, а рерната ќе изгледа како штотуку да сте ја донеле од продавница.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *