Испрскајте ја ОБЛЕКАТА СО ОВА и миризбата ќе ја снема:Овој ТРИК мора да го знаете

Испрскајте ја ОБЛЕКАТА СО ОВА и миризбата ќе ја снема:Овој ТРИК мора да го знаете

Крзнена јака, убава марама од течна свила со пердуви на рабовите или кожна чанта која долго време се поправа во работилница каде е дозволено пушење… сето тоа се предмети кои можат да впијат непријатни мириси и се не е пожелно…

Дури и со облеката што сте ја испратиле на хемиско чистење, може да се случи на некои места да остане непријатен мирис – на пример, во близина на пазувите, особено ако има синтетика во ткаенината.

Постојат неколку начини да се справите со ваквата неволја со облеката што сте ја подигнале од хемиско чистење , измешајте малку вода и алкохолен оцет во шише со распрскувач и испрскајте ги „спорните“ места и почекајте да се исушат. Не грижете се за мирисот на оцет, тој ќе испари.

Поголемите предмети може наизменично да се проветруваат во провев и потоа да се стават на ладно на неколку часа или преку ноќ, што ќе помогне да се отстранат мирисите што е можно побрзо.

Најдобар начин, кој ќе ви донесе мал трошок, но и ќе ви го реши проблемот, е да земете пакет ѓубре за мачки и во него да го ставите предметот од кој треба да се отстрани мирисот. Бидејќи секогаш има активен јаглен во прскалката, тој може да послужи како „дезодоранс“, а доколку сакате да го заштитите предметот со деликатна структура, можете да го ставите и во хартиена кеса со дупчиња и дури потоа во посипување. Оставете да делува до 48 часа и непријатниот мирис ќе исчезне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *