Овој човек е слеп, но ги лечи сите и ги крева луѓето од инвалидски колички без пари

Овој човек е слеп, но ги лечи сите и ги крева луѓето од инвалидски колички без пари
Досега на многу луѓе им помогнал исцелителот Алиш Шарански од селото Црна Места кај Јакоруда, соседна Бугарија. Тој е спасот на многу нивни страдања и за тоа зема ситни пари. Алиш го изгубил видот како млад човек и оттогаш го посветил својот живот на помагање на другите.

Ги лекува сите болести поврзани со моторниот систем. Не постојат еден или два случаи во кои исцелителот спасил луѓе од патерици, бастуни, па дури и инвалидски колички. Ова се смета за едно од неговите најголеми достигнувања во 20 -годишната практика. „Јас лекувам дископатија, плекситис, трње и многу други проблеми. Очајни луѓе дојдоа кај мене, но тие си заминаа благодарни “. – открива Алиш Шарански.
Многумина во него гледаат судбина слична на онаа на баба Ванѓа. И таа не виде ништо и безрезервно им помагаше на луѓето. Очигледно овие луѓе имаат нешто посебно. Господ им го одзеде видот за да ги изостри другите сетила за да им помогне на луѓето.
Хонорарите што ги наплатува Алиш Шарански воопшто не се високи. Околу 20 лева, што е навистина малку за тоа што го работи. Самиот не му пречи да не зема пари, но мора од нешто да се издржува. Бидејќи е слеп, не може ништо друго. Затоа својата дарба ја користи како средство за егзистенција.
„Ми требаат доволно пари да платам струја и вода, па да ми останат 5 лева во џеб за храна. Мојата мисија е да лекувам, а не да се пазарам“. – вели исцелителот. Алиш не им открива ниту едно име на луѓето кои секојдневно го поминуваат прагот на неговиот дом. Ова е дел од неговиот етички кодекс.

Според него, по распадот на стариот систем во 1989 година, на власт дојдоа завист, злоба, невработеност и недостаток на пари. Овие проблеми им донесоа многу нерви и болка на Бугарите“, вели Алиш Шарански. – Секоја секунда страда од разни болести – зглобови, дископатија, дискус хернија, плекситис, ишијас, трње, главоболка, висок крвен притисок.
Ужасно многу болести влегоа во општеството. „Тоа главно ги лекува болестите поврзани со мускулно-скелетниот систем. Секоја болка бара различен број на сесии. Ретко се случува после една или две масажи да има резултат, понекогаш се доволни 5.во други случаи потребни се 10-15 за да се постигне ефект. Во последно време сè повеќе млади луѓе го бараат. Се е до напнатоста, нервите, прашањата дали утре имаме работа или не и во еден миг се пропаѓа“, вели исцелителот. Според неговите согледувања
Тој нема жена или деца. Неговите родители веќе починале. Единствениот преостанат роднина му е брат му, со кого одвреме-навреме се гледа. Има и неколку пријатели. Животот на Алиш Шарански е доста тежок, но тој не се жали. Лето е дома затоа што нема со кого да оди на море. И покрај сите неволји на судбината, исцелителот се обидува да биде позитивен и да им помага на другите.

„Со рацете продирам во телото и почнувам да ја отстранувам неговата негативна енергија. Се чувствуваат воспалени нерви, внатрешна температура, главоболка. Најважно е да имаш срце и душа“, самоуверено вели исцелителот. Неговиот најстар пациент бил 88-годишен дедо од Бургас со проблем со грбот, но лечел и бебиња со церебрална парализа и деца на возраст од 5-6 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *