10 работи што ќе се случат ако земате рибино масло секој ден

10 работи што ќе се случат ако земате рибино масло секој ден.
Сигурно сте го почувствувале тој одвратен вкус на рибино масло во одреден момент како дете. Родителите со задоволство ни го дадоа нам, децата, но затоа никој не беше болен, иако сите одевме во градинка, училиште, колектив.

Еве што може да направи една таблета или лажица рибино масло за вашето тело:
1. Веројатноста дека ќе имате кардиоваскуларен проблем е значително помала.
2. Ја зголемува флексибилноста и брзината на размислување.
3. Имунолошкиот систем е посилен. Телото подобро се бори со бактериите и вирусите кои го напаѓаат.
4. Ја зголемува издржливоста. Нема да се чувствувате уморни во текот на денот.

5. Коските се поиздржливи. Ќе заборавите на остеопорозата, скршените коски, болките во зглобовите…
6. Кожата ќе ви биде сјајна и убава.
7. Вишокот килограми ќе исчезне.
8. Телото подобро ќе го канализира стресот. Нивото на серотонин се зголемува поради што овој производ се дава на деца и постари лица.
9. Го намалува интраокуларниот притисок
10. Телото е заситен со витамини и хранливи материи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *