ПЛАЌААТ МНОГУ СКАПА УСЛУГА! ДА БИДЕТЕ ЖИВ ЗАКОПАН: Причината е неверојатна – ќе ја почувствувате само на СОПСТВЕНИОТ ПОГРЕБ

ПЛАЌААТ МНОГУ СКАПА УСЛУГА! ДА БИДЕТЕ ЖИВ ЗАКОПАН: Причината е неверојатна – ќе ја почувствувате само на СОПСТВЕНИОТ ПОГРЕБ

Верувале или не, сега можете да присуствувате на вашиот сопствен погреб, а се што треба да направите е да платите за смешно скапа погребна служба.

Денешниот ден носи бројни необични трендови, од кои многу се бизарни, морбидни и неприфатливи. Неодамна имавме можност да видиме како жените почнаа да слават родендени кои изгледаат како погреби , а сега најновите вести доаѓаат од светот: можете да присуствувате на вашиот сопствен погреб . Ова значи дека ако сакате, може да бидете живи закопани, а за тоа треба да платите неверојатни 57.800 евра!

Оваа услуга ја нуди руска компанија, а нејзиниот основач им ветува на клиентите дека на овој начин ќе ги вкусат нивните „психички способности“ , како и да научат да се справуваат со нивните стравови или анксиозност. Сопственото закопување им овозможува да го придобијат тоа, а во резултатот ќе се уверат веднаш по ископувањето.

Иако оваа услуга изгледа незамислива за милиони луѓе ширум светот, кои залудно се прашуваат кој може и сака да си дозволи вакво нешто, руската компанија го нарекува „вистински симбол на борбата за себе и за својата среќна иднина“. Основачот на компанијата го најави овој потфат на Инстаграм, а услугата се нуди преку два пакети.

Доколку сакате да си го организирате последното збогување, можете да го изберете пакетот „онлајн погреб“ , кој чини околу 15.000 евра, а чија цел е „терапија против стрес, стравови и анксиозност“. Друг пакет се нарекува „целосен погреб“ кој вклучува живи закопување на клиентите на еден час. Овој пакет мора да содржи „задолжителна заживување“ што, според компанијата, треба да биде ја „обнови желбата за живот на човекот“.

Оваа вест предизвика бурни реакции во јавноста, што мислите вие?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *