ОТЕЦ ТАДЕЈ ОТКРИЛ: Најдобрите лекари ми го лекуваа ревматизмот, гастритисот и затнатите вени, ништо не помогна! Овој чај ме спаси!

ОТЕЦ ТАДЕЈ ОТКРИЛ: Најдобрите лекари ми го лекуваа ревматизмот, гастритисот и затнатите вени, ништо не помогна! Овој чај ме спаси!
Како што се зборуваше во манастирите, отец Тадеј отишол на лекар, но за неговата состојба немало лек кој целосно ќе го излечи …

Големиот свештеник на 21 век, отец Тадеј , имал хронични проблеми со ревматизам, кои му предизвикувале неподносливи болки во зглобовите , како и од затнати вени. Според манастирите, отишол на лекар, но за неговата состојба немало лек кој целосно би го излекувал. Потоа се свртел кон народната медицина , односно рецептот што го нашол во книга за лековити билки.
Во Белград имаше лекарка, медицинската сестра Борка, по нејзини упатства одев во бања со години, поради ревматизам и гастритис . Бањата не помага, само малку смирува. Лекови исто така. Така ми здосади таа бања.
Понекогаш одев двапати годишно. Затоа реков дека нема да одам повеќе, па што и да биде, нека биде. Но, лоша болест, десната рака ми беше вкочанета двапати. А докторот вели: вежбај човече, ќе ја изгубиш и другата рака – раскажува старецот Тадеј во една од своите проповеди во српските манастири.
И покрај сите медицински подготовки и бањско лекување, отец Тадеј тврдеше дека ниту еден лек не му помогнал како чајот од црна рибизла …

И покрај сите медицински подготовки и спа третмани, отец Тадеј тврдеше дека ниту еден лек не му помага како чајот од црна рибизла. Имено, во една од неговите книги за лековити билки , тој нашол препарат за лекар од Париз, кој со народен лек спасил ревматичен и речиси неподвижен пациент. Според проповедта на отец Тадеј, пиел чај од листовите црна рибизла и целосно се излечил. Потоа му рекол на брат му да оди во расадник и да купи колку што може повеќе садници од црна рибизла.
Ставете 10-20 ливчиња во пола литар, во зовриена вода. Треба да се пие без шеќер . Едноставно топла вода. Земам една лажичка мед на јазикот додека не испијам половина литар чај. И така наутро, навечер и гледам дека сум добро. Полесно и полесно и без болка, немам ништо. И така, исчезнаа ревматизмот и гастритисот , како и затнатите вени – сведочеше овој старец.

Ако не јадеме умерено, тврдеше овој голем духовник, ниту еден лек нема да може да делува на болести како што се гастритис и ревматизам, а следствено на тоа и срцето …
Причината за гастритисот и затнатите вени ја видел во прекумерното консумирање храна, премногу калории и вишок наслаги, кои телото не можело да ги обработи, па се наталожило во мускулите. Ако не јадеме умерено, тврдеше овој голем духовник, ниту еден лек нема да може да делува на болести како што се гастритис и ревматизам, а следствено и на срцето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *