Библиски лек, стар колку што е стара библијата – го обновува имунитетот, потребна ви е само 1 состојка

Библиски лек, стар колку што е стара библијата – го обновува имунитетот, потребна ви е само 1 состојка.
Маслиновиот лист има многу лековити својства. Олеуропеинот е најактивното соединение во лисјата на маслиновото масло кое има докажан терапевтски ефект. Маслиновото дрво се споменува повеќе од илјадапати во Библијата.

Маслиновиот лист има многу лековити својства. Олеуропеинот е најактивното соединение во лисјата на маслиновото масло кое има докажан терапевтски ефект. Маслиновото дрво се споменува повеќе од илјадапати во Библијата.Иако денес најпопуларниот плод на тоа дрво е самата маслинка, многумина не знаат дека маслиновото дрво има екстремно лековити лисја кои кријат бројни лековити својства, а најважното соединение во маслиновиот лист е олеуропеинот, кој има исклучително силно антибактериско дејство.
Маслиновиот лист го подобрува здравјето кај голем број болести предизвикани од микроби. Исто така, помага при грип, менингитис, хепатитис Б, пневмонија, гонореја и херпес.

Помага при постхируршки интервенции, како и инфекции на уринарниот тракт. Маслиновите лисја спречуваат габични инфекции. Употребата на чај од маслинови лисја може да помогне во лекувањето на пневмонија, гонореја, туберкулоза, грип, менингитис, хепатитис Б, херпес, хроничен замор, атеросклероза, менингитис, ботулизам, маларија, чир на желудник, дифтерија и инфекции на уринарниот тракт.
Редовното кон-сумирање на маслинови лисја помага да се зајакне целокупниот имунитет, но исто така служи и за обновување на енергијата во организмот, на пример по хемотерапија.

Маслиновите лисја се исклучително лековити затоа што имаат антивирусно, антипаразитско, антибактериско и антифугално дејство преку кое е можно целосно да се надминат голем број на болести.
Рецепт за чај: Во чаша со 200 – 250 мл вода, додајте 15 – 20 суви маслинови лисја. Ставете ги лисјата во зовриена вода и варете ги уште 2 – 3 минути. Оставете ги листовите во водата да отстојат уште 10 – тина минути, а потоа процедете го чајот.
Може да го пиете топол или ладен во комбинација со мед, неколку капки лимонов сок или без ништо. Чајот треба да се пие секој ден за да се почувствуваат подобрувања за разни болести.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *