Ако живеете во проколната куќа, нема среќа за вас: Ова се знаците!

Ако живеете во проколната куќа, нема среќа за вас: Ова се знаците!
Коцептот „проколната куќа“ не е мистерија, туку метафора. Што сѐ може да биде несоодветен простор за живеење?

Кога поголемиот дел од денот го поминувате во дом со лоша енергија, тогаш тешко дека некогаш ќе ви се насмее среќата во животот. Ова непишано правило е уште од памти век, ама сега кога луѓето сѐ повеќе време поминуваат дома и тоа како повторно се актуелизира.
Старите куќи, просториите со лоша вентилација, со лошо осветлување, зградите позиционирани на лоши локации, премногу влажните или премногу сувите реони, би можеле сериозно да ви наштетат. Постојат многу причини поради кои просториите можат да бидат штетни и опасни.

Најчесто луѓето кои секојдневно се на ваков простор се разболуваат, пред сѐ психички. Во таканаречена проколната куќа се јавува слабост, чудни алергии, силна главоболка, а сонот едноставно е лош. Луѓето се раздразнети и лошо се чувствуваат. Ја губат силата, се борат со депресија, се соочуваат со зависности, посегнуваат по пороци.. Немаат одмор и раат и се анксиозни.
Коцептот „проколната куќа“ не е мистерија, туку метафора. Што сѐ може да биде несоодветен простор за живеење?
* Страшен или тажен настан којшто се случил во тој простор. Злосторство или болест, сеедно, лошата енергија може да остане во ѕидовите засекогаш.

* Скандали, несреќи поврзани со сопствениците на просторот, лични внатрешни немири..
* Буквално проколнето место – на пример, станот е неправедно присвоен, или некој од завист секојдневно го колне просторот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *