Применети ги овие СОВЕТИ ЗА УСПЕШЕН БРАК: 10 Старински поуки што треба да ги знаете

Применети ги овие СОВЕТИ ЗА УСПЕШЕН БРАК: 10 Старински поуки што треба да ги знаете

Денеска можеме да слушнеме различни совети за тоа како жената треба да се однесува кон својот сопруг, а оние кои ќе ви ги дадеме во продолжение датираат од 1956 година.

1. Вашиот сопруг секогаш треба да биде пречекан со топла вечера. Однапред испланирајте ја вечерата, дури и претходниот ден, планирајте каква вечера сакате да му посакате добредојде на вашиот сопруг. Ова ќе покаже дека мислите на него и дека ги почитувате неговите желби и потреби.

Пречекајте го вашиот сопруг со топло добредојде и подготвена вечера.

2. Подгответе се за неговото доаѓање. Одвојте 15 минути и средете се и поправете ја шминката и косата. Вашиот сопруг го поминал цел ден на работа со мpaчни и уморни луѓе, па затоа треба да бидете весели и весели.

Треба да бидете момент на радост во неговиот сив ден.

3. Пред да дојде вашиот сопруг од работа, исчистете го нередот низ куќата и земете ги детските книги и играчките. Вашиот сопруг треба да влезе во уреден дом каде што ќе има чувство на благосостојба и ред.

4. Подгответе ги децата за враќањето на тато дома. Измијте им ги рацете и лицето, исчешлајте им ја косата и променете ја облеката доколку е потребно. Децата се нашите мали богатства и твојот сопруг ќе биде среќен да ги види уредни и убави.

5. Избегнувајте да правите врева околу вашиот сопруг. Обидете се да не користите правосмукалка, фен за коса или нешто друго што прави бучава кога ќе дојде дома. Зборувајте тивко и замолчете ги децата и пречекајте го вашиот сопруг со искрена насмевка и бидете среќни што ќе го видите.

6. Не го поздравувајте сопругот со незадоволство и ослободете се од негативноста. Воздржете се од изнесување на вашите грижи и проблеми на вашиот сопруг.

Ако доцни, не го напаѓајте, тоа не е причина да правите драма. Домот е местото каде што мажот, наместо да слуша прекор, треба да се опушти.

7. Понудете му топол или ладен пијалок кога ќе се врати уморен од работа и оставете го целосно да се опушти.

8. Веројатно имате многу работи што би сакале да му ги кажете, но кога вашиот сопруг ќе дојде дома, дајте му збор. Неговите теми на разговор се многу поважни од вашите.

9. Оставете го на мира и не му пререкувајте што не ве изведе на вечера. Можеби имал тежок ден и се што му треба е одмор.

10. Не барајте од сопругот да ви објасни сè. Ако покажете дека се сомневате во него, тоа може да го навреди. Мора да се чувствува како глава на семејството. Мора да го направите вашиот дом оаза на мир и хармонија, каде што вашиот сопруг може да ги одмори душата и телото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *