ДЕНЕС ПОМОЛЕТЕ СЕ СО ОВИЕ ЗБОРОВИ И ЌЕ ВИ СЕ СЛУЧАТ УБАВИ РАБОТИ – Молитва до Свети Василиј Острошки Чудотворец

ДЕНЕС ПОМОЛЕТЕ СЕ СО ОВИЕ ЗБОРОВИ И ЌЕ ВИ СЕ СЛУЧАТ УБАВИ РАБОТИ – Молитва до Свети Василиј Острошки Чудотворец

Молитвата до свети Василиј Острошки за здравје го посветува нашето внимание на Бога во двонасочен духовен однос каде што разговараме со Бога и го слушаме.

Молитвата за здравје му се чита на свети Василиј, големиот Божји угодител кој исцели илјадници и илјадници луѓе, молете се секогаш за нас, барајте од Господа секое добро.

Молитва до Свети Василиј Острошки:

Свети Василиј, голем Божји угодител, помогни им на сите, вклучително и мене. Голем бранител на православната вера, заштити не и нас кои ја држиме твојата света вера, а ние со надеж ти пристапуваме. Велики архиепископи Божји, моли се на Семоќниот Бог за сиот свој народ и на крајот за мене недостојниот и последниот.

Витез на Тврдош и подвижник на Острош, спаси не од видливи и невидливи беди. Запален си како вечна свеќа пред престолот на Живиот Бог, па сега осветли ни ги патиштата и разреши ја тагата.

Ти ја стопли студената Острошка пештера со твоите молитви и солзи, па сега со дух Божји стоплете ги нашите срца, за да се спасиме и да Го прославиме Севишниот Бог и Тебе Светецот Божји.

Од сите страни на светот ти дојдоа болни и неволни, а ти им помагаше: ги избрка демоните, ги скина ѓаволските врски, на луѓето им даваше ментално и физичко здравје. Така помагаш сега, крстени и некрстени , како и секогаш, сите, вклучително и мене.

Ти беше помирувач на раскарани браќа, помири ги и сега сите што се караат, браќа поделени, развесели ги тажните, скроти ги самоволните, исцели ги болните.Свети Василије, Чудотворец и наш духовен Отец, слушни и одговори на твојот духовен деца во Христа Исуса нашиот Господ. Амин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *