ТРИ АМАЈЛИИ МОРА ДА ГО ИМАТЕ СО ВАС: Тие носат пари и просперитет, но треба да се биде внимателни со едена работа!

ТРИ АМАЈЛИИ МОРА ДА ГО ИМАТЕ СО ВАС: Тие носат пари и просперитет, но треба да се биде внимателни со едена работа!
Еве ги 3 талисмани фенг шуи за кои се верува дека се со вас.

Постојат различни амулети со фенг шуи за кои се верува дека привлекуваат пари, среќа, љубов и позитивна енергија. Некои од нив се чуваат во куќата на полиците или местата „багуа“ или на канцелариските маси, а има и три за кои се верува дека секогаш ги имаат со себе.
Многу луѓе од Македонија купуваат еден од нив како сувенир на нивните патувања, анасон е сигурен за неговото значење.

1. Кинески монети
Тие го симболизираат соединувањето на небото, земјата и човекот. За нив се верува дека носат просперитет, професионален успех, здравје, задоволство и изобилство. Кинеските монети може да се користат во групи од по три, пет, шест, осум, девет или десет монети врзани со црвен конец. Никогаш не користете четири затоа што се смета за лоша среќа. Тие можат да бидат прикачени на мобилни телефони, да се ставаат во саксии, па дури и да се носат во паричник за да се активира просперитетот.
2. Фатимино или турско око
Окото на Фатима, исто така наречено турско око или Назар, се користи како амајлија во различни култури, вклучително и традицијата на фенг шуи. Многумина од Македонија го купуваат на туристички дестинации и го користат како украс. Се верува дека штити од завист, љубомора, лоша енергија и најчесто се закачува на вратата или се носи како прстен за клучеви.

3. Бесконечен чвор
Ова е фенг шуи симбол на јазолот што се користи за продолжување на сите добри работи, бидејќи се смета за едно од осумте богатства на Буда. Ако користите мистичен или бесконечен јазол, обидете се да го поставите во југозападниот дел од вашиот дом, спална соба, канцеларија или дневна соба и на тој начин да ги подобрите сите ваши односи. Може да го носите и како накит, приврзок или да го ставите во паричникот.
Се надеваме дека некои од овие работи ќе го променат вашиот живот!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *