Работи што непотребно ги носите во ЧАНТА:Не ни помислувате која ГРЕШКА ја правите

Работи што непотребно ги носите во ЧАНТА:Не ни помислувате која ГРЕШКА ја правите
Непотребните работи ја крадат енергијата и прават хаос. Се што не ви е потребно извадете го од чантата, а хаосот средете го.

Парите треба да ги чувате само во паричникот, а не во преградите низ чантата.

Фенг шуи означува дека парите рафрлени низ чантата привлекуваат сиромаштија, недостаток на финансии и поставуваат енергетска блокада на патот на развојот.

Многу жени во чантите носат стари карти, непотребни хартии и сметки кои ги чуваат. Се верува дека тие ве враќаат во минатото, привлекуваат оптеретување.

Ова симболично значи дека со себе ги носите старите проблеми и непотребни грижи, односно дека живеете во минатото.

Уредна чанта носи хармонија, а се верува дека работната чанта треба да биде средена, високо квалитетна и издржлива.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *