ДОКАЖАНО ДЕЛУВА! Ставила од ова масло на болните зглобови, следното утро не можеше да поверува што се случило

ДОКАЖАНО ДЕЛУВА! Ставила од ова масло на болните зглобови, следното утро не можеше да поверува што се случило.
Оваа мешавина е специјално формулирана за да ја смири тензијата на зглобовите и мускулите со масла

Многу различни болести и состојби предизвикуваат хронична болка. Еден од најчестите е артритисот . Околу 21 милион возрасни лица имаат остеоартритис, состојба во која зглобовите се болни, а крајниот исход може да биде толку болен што не можете да станете или да се движите.

Во зависност од факторите на ризик, болните зглобови можат да влијаат на секого, иако остеоартритисот најчесто се јавува со знаци на стареење.
Најчесто се јавува кај жени на возраст над педесет и кај мажи над 45 години. Исто така, интензитетот и областа на болката е различна.
Кај жените, болката најчесто ќе се развие во лактот, колената и глуждовите, кај мажите во зглобовите, колковите и грбот.

Но, само затоа што состојбата е вообичаена, не значи дека е неизбежна, дека не можете да ја спречите или да направите нешто за да ја контролирате.
Оваа мешавина е специјално формулирана за да ја смири тензијата на зглобовите и мускулите со масла.
„Помешав 2-3 капки рицинусово масло со мала количина кокосово масло и го масирав во коленото. Не доживеав моментални ефекти, па отидов да спијам.
Болката во коленото не ме разбуди и вкочанетоста ми беше намалена. Оваа мешавина од рицинус и кокосово масло ја користев само пет пати и ми ја намали болката во коленото.

Едвај чувствував повремена непријатност, која целосно исчезна по друга терапија. Сега кога знам како можам да си помогнам без лекови и инјекции, бидејќи порано болката во коленото ме онеспособи толку многу што не можев да ги завршам ниту најосновните задачи, чувствувам големо олеснување“, вели нашата читателка Ј.М.!
Статиите на нашиот портал служат исклучиво за ваше ИНФОРМИРАЊЕ, ЗА БИЛО КАКОВ ЗДРАВСТВЕН проблем задолжително да се консултирате со ЛЕКАР!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *