Исповед на поранешна калуѓерка: „Поминав 5 години во манастир, а сега имам 6 деца” (ВИДЕО)

Исповед на поранешна калуѓерка: „Поминав 5 години во манастир, а сега имам 6 деца” (ВИДЕО)
Неодамна, поранешна калуѓерка, Американката Кери, објавила видео на TикТок што стана вирално, во кое вели дека по пет години калуѓерство, одлучила да го напушти манастирот.

Денес, таа е мајка на шест деца, а одлуката да го напушти манастирот, според нејзиното мислење, била најдобрата што ја донела.

„Го запознав сопругот набргу откако го напуштив манастирот, и за една година веќе бев во брак и го очекував првото дете“, рече таа.

И иако многумина, како што вели, и рекле дека е во љубовна врска и дека нема да излезе добро, денес таа е среќно омажена мајка на шест деца.

„Не сум изненадена и не ги обвинувам што мислеа дека по пет години изолација и монашки живот, врската брзо ќе се распадне“, рекла Кери, но се, додаде таа, испаднало совршено и одлично се пронашла во улога на сопруга и мајка.

Нејзиното видео добило многу лајкови и коментари за поддршка, и сите се согласиле дека „кога ќе ја запознаеш вистинската личност, само знаеш дека тоа е тоа “ .

„Се верив и се оженив еден месец откако го запознав мојот сопруг, ние сме во брак пет години“, напишала друга жена, додека некои се прашувале дали религиозниот повик е „засекогаш“ и дали воопшто можете да се венчате после тоа.

„Се уште не сум дал„ доживотни завети “ – одговори поранешниот почетник и објасни дека калуѓерките двапати даваат завети, таканаречените„ први “, а потоа„ доживотни завети “, но како и после доживотниот завет, во зависност од ситуацијата и причините можат да добијат дозвола за напуштање на манастирот “

https://www.tiktok.com/@carrie_eileen/video/6994479111280348421?referer_url=kumanovskimuabeti.mk%2Fispoved-na-poraneshna-kalugjerkapominav-5-godini-vo-manastir-a-sega-imam-6-deca-video1%2F%3Ffbclid%3DIwAR0HIhbkX_lVR4OsQe8yu4zNfTFK7MjqshfF45uumC1G1Abr8vlFc9-0lZ8&refer=embed&embed_source=null_null_null&referer_video_id=6994479111280348421

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *