ЗА ШТО Е ФИОКАТА ПОД РЕРНАТА? Неговата намена не е за чување ТАВИ, откријте ја малата тајна на ШПОРЕТОТ

ЗА ШТО Е ФИОКАТА ПОД РЕРНАТА? Неговата намена не е за чување ТАВИ, откријте ја малата тајна на ШПОРЕТОТ

Ракувањето со шпоретот не е тешко, но можеби ќе откриете дека овој апарат има уште неколку тајни. Дали знаете за што служи оваа фиока на дното? Најчесто служи како дополнително место за тави или калапи. Веќе знаете, а ние ќе ви ја објасниме вистинската цел

Се разбира, можете да чувате садови во него. Всушност, сепак, фиоката е направена за нешто сосема друго . Ќе се изненадите, но можеби ќе ви се допадне.

Фиоката на дното на шпоретот е таканаречената фиока за затоплување и служи за складирање топла храна. Храна која повеќе не треба да ја печете, но не сакаме да залади. Местото под рерната е совршено бидејќи ја има вистинската температура и ја штити храната од сушење.

Дали знаевте за тоа?
И тоа не е се. Овој уред има уште една малку позната, но многу корисна функција. Станува збор за чистење на стаклото во рерната. Тоа може да се направи полесно и поефикасно. Во многу модели на врати, стаклото може едноставно … да се извлече.

Како работи? Проверете го упатството за употреба.
Како што можете да видите, шпоретот имаше некои тајни во ракавот што штотуку ги откривте. Што друго вреди да се знае за овој уред? Една од функциите заслужува внимание, имено циркулацијата на топол воздух. Тоа е многу важно и вреди да се користи, но не секогаш.

Вклучувањето на топол воздух ви овозможува значително да го забрзате процесот на готвење. На овој начин заштедуваме време и струја, а храната се пече рамномерно однадвор и одвнатре. Сепак, мора да знаете дека циркулацијата на топол воздух нема секогаш да функционира. Подобро е да не го запалите кога печете деликатни колачи како што се бисквити или лепчиња.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *