Рецептот на дедо Владо против болки составена само од трње, болката изчезнува веднаш

Рецептот на дедо Владо против болки составена само од трње, болката изчезнува веднаш
Со лековитата смеса, непријатностите исчезнуваат засекогаш за само 3 недели. Владимир Бошнаков, попознат како дедо Владо, е народен исцел ител и билкар. Тој е познат билкар во соседна Бугарија, а луѓето на кои им помагал тврдат
дека имал билка за секоја болка.

Приказната на дедо Владо со хербалните лекови започна пред години кога ги зако па мајка си и сопругата од ра к. Не долго потоа, тој се разб олел. Исцел ителот доби долга листа на неизле чиви дија гнози – неразвиеност на мозо кот со крв, аритмија, исхемична болест и присуство на 76 -милиметарски ту мор на простата. Според лекарите, единствено решение била операција на тумо рот и 2 бајп аса на срцето.

Но, Бошнаков имал гор чливо искуство од своите роднини и ги одбил хируршк ите зафа ти и медицинските третмани што му ги препишале лекарите и верувал во магијата на билките. Еден од неговите најпознати рецепти е оној против трње. Илјадници Бугари се живи благодарение на неа. Дедо Владо дојде до лековитата мешавина по долго истражување во огромниот свет на кинеската алтернативна меди цина.

Еве каков е рецептот: во мала тегла, добро затворена со капаче, ставете три големи главици лук, излупени и мелени или ситно исечкани, една лажица морска сол, здробена во прав и една лажица: свинска маст, гас за осветлување (за светилки и лампиони) и јод (јодна тинктура од аптека). Теглата е добро затворена и се чува на темно и ладно место, како што е фрижидер. Облогот се состои од две лепливи ленти, поставени попречно под парче најлон со димензии 20х20 см, на кое се става парче од неколку слоеви газа и памучна

Во средината на газата истурете една кафена лажичка од смесата која мора добро да се измеша пред употреба. Со лажица измазнете ја смесата додека не биде со големина на метална паричка. Стапалото се става на облогот така што осетливата точка паѓа на смесата. Налепниците се лепат на стапалата и чорапите се носат до сабајле. Облозите се прават на двете потпетици, без разлика каде се шилците, секоја трета вечер пред спиење и спијте со нив. Наутро се отстрануваат облогите, се мијат стапалата со топла вода и се штитат од настинки.

Две ноќи подоцна се прави пауза, а на третата повторно се прават облогите со свежа смеса. Обично смесата трае 10-15 процедури или 30-45 дена. Во повеќето случаи, болката исчезнува за три недели, но процедурите се прават додека смесата не се потроши. Во потешки случаи, постапката може да се повтори, дури и тројно, давајќи пауза од десет дена помеѓу сесиите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *