АКО СТЕ РАЗОЧАРАНИ ОД ЛУЃЕТО И ЖИВОТОТ, МОРА ДА ГИ ПРОЧИТАТЕ ОВИЕ ЗБОРОВИ: Три непроценливи совети од Пауло Коелјо!

АКО СТЕ РАЗОЧАРАНИ ОД ЛУЃЕТО И ЖИВОТОТ, МОРА ДА ГИ ПРОЧИТАТЕ ОВИЕ ЗБОРОВИ: Три непроценливи совети од Пауло Коелјо!Ако сте биле разочарани многу пати во животот, ова се зборовите кои ќе ве мотивираат да се издигнете од се и да ги остварите вашите соништа!

Постојат избори и патишта во животот кои често не се едноставни и лесни. Кога ќе дојде до разочарување, ја губиме вербата во себе и се соочуваме со постојани препреки, важно е да не останеме во тој темен круг, туку да сфатиме – сè во животот секогаш се менува , така што секогаш е можно да се направи промена на подобро, пишува Lovesensa.rs .

Дури и кога мислите дека сè тргна надолу, сигурно е дека имате сила цврсто да застанете на нозе и да го постигнете она што го сакате. Инспиративните дела на писателот Пол Коељо, а особено делото „Алхемичар“, ни кажуваат дека магијата на промените е можна во животот и дека желбите се остваруваат и покрај предизвиците.

Ви пренесуваме 3 моќни цитати од Паул Коељо кои ќе ви помогнат да верувате во себе, да се инспирирате и да ја видите убавината на животот – прекрасни зборови за сите оние кои се разочарани од животот и сакаат промена на подобро:
„Има една голема вистина на оваа планета: без разлика кој сте и што правите, кога навистина сакате нешто, ќе го постигнете тоа, бидејќи таква желба се појавила во душата на универзумот. И тоа е вашата цел на земјата.”
Факт е дека ако желбата е вистинска, ако не доаѓа само од умот, не е имитација на некого, туку доаѓа директно од твоето срце, тогаш сигурно ќе се оствари.

„Треба да изберете помеѓу она на што сте навикнати и она што ве привлекува“. Наместо да бидете заробени во зона на удобност , промена на животот се постигнува кога ќе изберете што ве привлекува.

Навиката е веќе позната и изгазена рутина, нè прави нејзин „роб“ и ни го претвора животот во рутина од која тешко се извлекуваме. Одберете да го следите патот на вашата среќа, и покрај тоа што сега ви изгледа како ризик. Обидете се, преминете ги границите и успехот е секогаш можен! Секогаш избирајте што сакате и што ве исполнува .

„Кажете му на срцето дека стравот од страдање е полош од самото страдање. И дека ниту едно срце никогаш не страдало кога тргнува во потрага по своите соништа, бидејќи секоја секунда потрага е секундарна средба со Бога и вечноста“.

Сите се плашиме да ги исполниме нашите омилени соништа, бидејќи ни се чини дека не сме достојни за нив или дека и онака нема да можеме да ги оствариме. Стравот е она што најчесто ги спречува луѓето да ги остварат своите искрени соништа и цели.

Но, дали има смисла да се плашиме од нешто што може да ни го подобри животот? Ако се плашите и стоите во место, веќе сте изгубиле, но ако се обидете да го остварите вашиот сон, шансите да бидете победник значително се зголемуваат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *