НЕКОЛКУ КАПКИ ОД ОВАА НАМИРНИЦА ДОДАЈТЕ ВО ТОПЛО МЛЕКО: Мешавина што ги чисти синусите и белите дробови, го запира ВОСПАЛЕНИЕТО и кашлицата

НЕКОЛКУ КАПКИ ОД ОВАА НАМИРНИЦА ДОДАЈТЕ ВО ТОПЛО МЛЕКО: Мешавина што ги чисти синусите и белите дробови, го запира ВОСПАЛЕНИЕТО и кашлицата
Научниците открија над 200 соединенија во прополисот кои се корисни за здравјето на луѓето. Прополисот содржи и неколку витамини (Б1, Б2, Б3, биотин) и аминокиселини кои се важни за функционирањето на имунолошкиот систем. Најважната компонента на прополисот се биофлавоноидите, врз основа на кои се одредува квалитетот на прополисот. Друга придобивка од прополисот е тоа што содржи антибиотици кои спречуваат навлегување на штетни микроорганизми и инфекции во телото.

Бројни студии покажаа дека прополисот е природен анестетик, антиоксиданс, антисептик, антибиотик кој делува против повеќето вируси, вклучувајќи го и вирусот на грип. Одличен е во борбата против габите и паразитите.
Прополисот се користи во лечење на стомачни болки, изгореници и пченка, габични заболувања на кожата, акни, егзема, проблеми со дишењето, настинки, пневмонија, гингивитис, кашлица и ги запира воспалителните процеси во организмот.

Во случај на проблеми со белите дробови, кашлица, настинка, грип и затнат нос, како и проблеми со синусите, се препорачува употреба на прополис во комбинација со млеко.
Додадете 20 капки прополис во 300 ml врело млеко (за деца под 6 години, не повеќе од 4 капки прополис). Пијте го овој напиток пред спиење.

Забелешка: Пред употреба на прополис за медицински цели, задолжително консултирајте се со лекар. Прополисот треба целосно да го избегнуваат луѓето кои се алергични на мед.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *