Ги фрлате лушпите од јајцата? – Никогаш повеќе нема да го направите тоа

Ги фрлате лушпите од јајцата? – Никогаш повеќе нема да го направите тоа
Добро е познато дека кога конзумираме јајца, секако ги кршиме и ја фрламе лушпата, но тоа е нешто што цел живот сме го правеле погрешно. Доколку земете неколку лушпи од јајце, лимонов сок и масло, и оваа смеса ја оставите да отстои неколку дена, тогаш имате лек за се!

Како што пишува Дејли Меил, оваа смеса можете да ја нанесете на убод од инсект и веднаш ќе се намали отокот и црвенилото, а ќе престане и чешањето, можете да ги испрскате своите растенија во градината или двоежрот со што ќе ги заштитите од полжави и инсекти.

Исто така ако оставите неколку лушпи од јајца да отстојат, па ги издробите и испечете на 180 степени, оваа смеса може да ја додавате во супи и манџи, со што ќе го зголемите нивото на калциум.

Веројатно на ова никогаш не сте помислиле, но изгледа е точно тоа дека човек учи додека е жив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *