ВИТАМИНСКА „БOMБA“: За СИЛЕН имунитет кај возрасни и деца

ВИТАМИНСКА „БOMБA“: За СИЛЕН имунитет кај возрасни и деца.
Ви претставуваме два докажани најефикасни рецепти за посилен имунитет и кај возрасните и кај децата.

Компоненти:

 • 100 гр суво грозје
 • 150 гр ореви јатки
 • 100 гр бадеми
 • кора од два лимона
 • 100 гр суви кајсии
 • 100 гр сливи
 • 250-300 гр мед
 • ако имате можност – тоа е многу добро да додадете 100 гр пиљола од бор
 • Подготовка:
  Мелете суво грозје, ореви, бадеми, бор ореви и кора од лимон во мелница. Во смесата додадете сок од два лимона.
  Додадете сливи и суви кајсии. Промешајте На крај додадете го медот и повторно измешајте сè заедно. Оставете да стои на темно место 1-2 дена.
  Користете:
  Деца постари од 3 години: 1 лажичка двапати на ден. Возрасни: 1-2 лажици три пати на ден. Теглата чувајте ја во фрижидер. Друг рецепт за зајакнување на имунитетот само за возрасни:
  Компоненти:

 • 200 гр суви кајсии
 • 200 гр суви сливи
 • 200 гр суви смокви
 • 200 гр ореви
 • 1 лимон
 • 50 мл ракија
 • 250 гр мед
 • Подготовка:
  Мелете ги сувото овошје и лимонот заедно со кората во мелница. Во смесата додадете мед и ракија и промешајте. Теглата чувајте ја во фрижидер.
  Користете:
  Земете 1 лажица пред јадење.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *