БРУТАЛНО ИСКРЕН ГИНЕКОЛОГ: Жени, ова го правите секој пат кога ќе дојдете на преглед, а ние го мразиме

Посетата на гинеколог не е воопшто пријатна за многу жени.
Сепак, важно е да се знае дека редовните прегледи и отворениот разговор со специјалист може многу да придонесат за здравјето.Гинеколозите решиле да откријат што не им се допаѓа кај нивните пациенти.

1. „Извинете, не се избричив“.
Не ни е грижа за фризурата. Имаме малку време да се концентрираме на прегледот и навистина не ни е гајле што жените се неизбричени. Особено ако нивните нозе се неизбричени. Немаме никаква врска со тоа и тоа е навистина тема на која треба да го трошиме нашето драгоцено време.

2. Прескокнување на прегледи поради менструација
Менструацијата не е причина да не дојдете на преглед. Денешните пап тестови овозможуваат тестирање и во текот на циклусот.

3. Воспоставување дијагноза
Секоја жена добро го познава своето тело, но кога се работи за секрети и други проблеми, многу жени сами си поставуваат дијагноза, што може да има лоши последици.

4. Заборавете да ги споменете лековите што ги земате
Ниту еден гинеколог не сака пациентка која е неодговорна за своето здравје и заборава да ја спомене оваа важна информација.

5. Доаѓање на преглед само кога има проблем
Некои жени одат на гинеколог само кога ќе забележат проблем, а потоа често е предоцна. Многу е важно пациентот да ја разбере важноста на редовниот преглед.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *