Стар жилет ТРИЈТЕ на фармерки: Она што ќе го добиете ќе ви заштеди огромни пари (ВИДЕО)

Ви донесуваме многу лесен трик кој ќе ги исчисти и продолжи животот на вашите жилети

Иако не го очекувавте ова, бричот е една од највалканите работи во вашата бања. Што правите со вашата кожа пред бричење е исто толку важно како и како се грижите за вашиот брич.
Една од работите што го уништува вашиот брич се производите што ги користите за пена и омекнување на вашата кожа. Повеќето жилети се обложени со тефлон, така што остатоците од кремот може да ја растворат облогата и да предизвикаат слабеење и ‘рѓа на сечилото.

Важно е да го исплакнете вишокот крем за бричење под топла вода од двете страни. Исто така, откако ќе го исплакнете со топла вода, жилетот може накратко да го исушите со фен.
Влажниот брич, како што веќе споменавме погоре, многу лесно станува лош брич, а освен тоа е полн со влакна, мртви клетки на кожата и бактерии од различно потекло, а сето тоа заедно предизвикува инфекции, иритација на кожата и вродени влакна. Затоа, за разлика од ракувањето после, пред употреба, избришете ги жилетите со алкохол, а потоа кога ќе го завршите хигиенскиот ритуал, исушете ги со крпа и ставете ги во ормар каде што ќе бидат заштитени од влага и бактерии.

На интернет неодамна се појави многу интересен трик за ефикасно чистење на жилетот, како и за продолжување на неговиот животен век. Сè што е потребно е да го истриете жилетот неколку пати на стар пар фармерки (дел од ткаенината), при што сечилата директно ја допираат ткаенината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *