ПОМЛАДИТЕ ГЕНЕРАЦИИ НЕ ЗНААТ ЗА ШТО СЛУЖИ: Секоја куќа во стара Југославија го имала овој предмет (ФОТО)

Кога ќе ја видите фотографијата, се ќе ви биде јасно.
ПОМЛАДИТЕ ГЕНЕРАЦИИ НЕ ЗНААТ ЗА ШТО СЛУЖИ: Секоја куќа во стара Југославија го имала овој предмет (ФОТО)

И денес постарите генерации паметат некои предмети и работи кои ги поврзуваат со Југославија и времето кога безгрижно пиеле кафе со соседите. Еден корисник на Твитер неодамна објави интересна фотографија со натпис „Дали знаете за што е ова?

Додека припадниците на поновите, односно помладите генерации со чудење гледале на необичната направа обидувајќи се да откријат за што се работи, постарите со носталгија ја коментирале фотографијата.

– О мој, дали знам? Колку пати како дете мелев кафе во ова. Убави спомени“, „Ти вежбаше бицепс на 7 години“, „И јас го имам, старо е како мене“, „Во секоја продавница имаше по еден, па мама те праќа да одиш да мелеш, а тие украдете го за да имаат нешто за пиење.“ , „За озборување. Двајца соседи седнуваат, го вртат, и озборуваат… – ова се само дел од коментарите под фотографијата.

Се разбира, зборуваме за стара, рачна мелница за кафе што ја имаше речиси секоја куќа во Југославија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *