ТАЈНО ГО ЗЕМАЛА ТЕЛЕФОН НА СОПРУГОТ И ЗАЅВОНИЛА НА ПОСЛЕДНИОТ БРОЈ: Тоа што го дознала, не можела да го замисли ниту во најлудите соништа!

ТАЈНО ГО ЗЕМАЛА ТЕЛЕФОН НА СОПРУГОТ И ЗАЅВОНИЛА НА ПОСЛЕДНИОТ БРОЈ: Тоа што го дознала, не можела да го замисли ниту во најлудите соништа!
Нејзината среќа беше краткотрајна
На интернет се појави исповед на сопруга, која прво воодушеви многумина, а потоа налути некои, а некои дури и насмеа поради иронијата на целата приказна.
„Нормално, не сум љубоморна, и не мислев дека ме изневерува, но една вечер ѓаволот не ми даде мир и кога мојот сопруг заспа, решив да му го проверам телефонот. Немаше ништо сомнително во пораките и на социјалните мрежи, па се префрлив на списокот со повици“, вели таа.

Таму најдов три „сомнителни“, често бирани контакти.
Едниот беше „најнежниот допир“, вториот „слатки солзи“, а третиот „жената од моите соништа“.
Во тој момент полудев и почнав да размислувам со колку од нив маж ми ме изневерува. Ми падна телефонот и отидов во бањата да ги бирам сите три броеви одеднаш.

Прво го свртев „најнежниот допир“. Мајка му одговорила. Паднав на земја од срам и ветив дека ќе и кажам зошто и се јавив. Почнав да размислувам дали ќе се скршам пред некој друг член од семејството, но не ми падна на памет кои би можеле да бидат по ѓаволите „слатките солзи“. Сепак, се свртев и сестра му беше десет години помлада.
Сега бев сигурен дека „жената од моите соништа“ сум јас, и така беше – кога се свртев, ми заѕвони телефонот.
„Истовремено бев горда што мојот сопруг ни е толку прекрасен и воодушевен од начинот на кој не доживува, а во исто време сакав да умрам од срам што паднав на толку ниски гранки. Му кажав на маж ми што направив, а тој слатко се насмеа. Сè уште се срамев, па решив да се поправам и да му купам подарок на мојот сопруг. Дадов половина од заштедата за неговиот нов рачен часовник и не се покајав“, вели оваа жена.

Кога дознале што се случило, по долго смеење и мајката и сестрата решиле да му дадат нешто. Неговата мајка му дала поголема сума на пари, а неговата сестра му помогнала да купи нов мотор.
„Мојот сопруг беше навистина изненаден и среќен поради подарокот, но тоа не беше реакцијата што ја очекував – наместо смеа и бакнежи, добивме ненадејни солзи и прашања за тоа што направил за да заслужи што го сакаме толку многу.

Сепак, оваа приказна нема среќен крај.
„Не помина ниту половина година, мојот сопруг си замина од дома. „Токму кога одеднаш „електричарот Алекс“ почна да му вика на секој час… На тој мотор што му помогна да го купи сестра му, со парите што му ги даде мајка му и со часовникот на зглобот што му го купив“, ова заклучува жената.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *