Се разбудувате навечер и не можете да заспиете: Еве што телото се обидува да ви каже

Woman with insomnia lying in bed with open eyes

Се разбудувате навечер и не можете да заспиете: Еве што телото се обидува да ви каже.
Телото е неверојатен механизам. Бројни хемиски реакции и промени се случуваат во него за време на спиењето, а многу се поврзани со работите што ги правиме во текот на денот.

Ако се будите ноќе во исто време или не можете да заспиете, дознајте ја вистинската причина и откријте што ви кажува вашето тело:
Ако се разбудите помеѓу 23 часот и 1 часот по полноќ
Овој пат е поврзан со жолчното кесе. Овој орган ги разградува мастите што ги внесувате во вашето тело во текот на денот. Будењето во ова време значи дека јадете премногу и премногу храна и дека е време да ги промените навиките во исхраната.
Исто така, будењето во ова време може да значи дека ги задржувате негативните емоции како што се горчина, лутина и осуда кон себе и / или другите. Вашите сопствени или туѓи грешки ве будат.

Ако се разбудите помеѓу 1 и 3 часот
Во тоа време, телото го освежува црниот дроб, кој е чистач на нашето тело.

Будењето во ова време на ноќта може да значи дека црниот дроб е преоптоварен и работи понапорно. Телото ве предупредува да ја промените вашата исхрана и да го намалите внесот на алкохол.
Исто така, будењето во ова време е поврзано со негативни емоции со лутина, бес и вина што го отежнува опуштањето.
Ако се разбудите помеѓу 3 и 5 часот.
Ова време од денот е поврзано со белите дробови да собираат кислород, да го испраќаат до други органи и да го подготвуваат телото за нов ден. Во тоа време, белите дробови се чистат.
Ако се разбудите помеѓу три и пет наутро, тоа може да биде знак дека вашите бели дробови се преоптоварени со загаден воздух или порок како цигари, но и тешка храна.

Слично на тоа, будењето во ова време е поврзано со чувства како тага и жалење што може да значи дека ви се случило нешто негативно и депресивно во животот што не сте го прифатиле или решете целосно.
Ако се разбудите помеѓу 5 и 7 часот.
Овој пат е поврзан со дебелото црево кој потоа се чисти и регенерира.
Овој процес е многу важен за целиот организам, а будењето во ова време може да значи дека телото е дехидрирано и нема вода.
Што се однесува до емоциите, будењето помеѓу 5 и 7 часот наутро е поврзано со чувство на нетрпеливост, празнина и несигурност.
На сличен начин, тоа може да значи дека ви недостасуваат промени, движења и инвестиции во себе во животот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *