Како вашата интуиција ве предупредува дека нешто не е во ред

Како вашата интуиција ве предупредува дека нешто не е во ред.
Интуицијата и потсвеста постојано ни испраќаат знаци, но за жал често ги игнорираме. Кога ќе почнете подобро да го слушате внатрешниот глас и да му верувате, ќе го намалите ризикот од донесување погрешни одлуки, ќе ви биде полесно по кој пат да одите.

Се разбира, ова не е лесен процес и не може да се случи преку ноќ, но ако успеете да го смирите умот, да поработите на себе и да се посветите на своите мисли – ќе успеете! Некои знаци на интуиција ни кажуваат да одиме напред, да продолжиме таму каде што застанавме, а некои не предупредуваат дека сме на погрешен пат, дека треба да застанеме и да ги слушаме сигналите за да не донесеме лоша одлука.

Еве 4 предупредувачки знаци дека треба да го слушате вашиот внатрешен глас затоа што нешто важно ви кажува:
1. Неодлучност
Кога има неодлучност, односно кога не можете да изберете пат, одлука, често сте во дилема за најважните работи, тогаш време е да застанете и да слушнете што ви кажува интуицијата. Донесувањето одлуки, големи или мали, понекогаш е исцрпувачко и интуицијата може да ни помогне во тоа. Ако се најдете во маѓепсан круг, најдобро е да му верувате на вашиот внатрешен глас да ви го покаже вистинскиот пат… можеби не веднаш, но кога ќе дојде време. Не избрзувајте со одлуки и нагли потези, туку оставете работите да стојат и посветете се на себе. Обидете се да одвоите еден час за себе, смирете се и медитирате. Одете на прошетка или бањајте. Важно е да не донесувате одлука брзо и под стрес.

2. Постојано ви треба туѓо мислење за да го потврдите вашето
Ако постојано барате потврда од други луѓе или совет за секоја работа, тогаш треба да застанете и да размислите. Научете да си верувате пред сè – без разлика што мисли вашата околина. Подобро е да го слушате внатрешниот глас отколку да живеете на начин кој ќе им одговара на другите. Слушајте ги советите, но потоа размислете добро, поврзете се со себе и дознајте што ви кажува интуицијата.
3. Недостаток на енергија
Ако сте доста исцрпени, ова е јасен знак дека правите нешто што е спротивно на вашите принципи. Потсвеста го чувствува тоа и потоа ве предупредува. Ако често имате ненадејни промени во расположението, опкружени сте со негативни луѓе и се чувствувате исцрпено, слушајте го внатрешниот глас кој преку вашите чувства ви кажува со што треба да завршите за да не направите погрешен избор.

4. Чувствувате дека нешто не е во ред
Понекогаш наеднаш нè обзема чувството дека нешто не е како што треба. Во овој случај, вашето шесто сетило ве предупредува на нешто неповолно. Ако чувствувате чудна енергија околу себе, вдишете длабоко и прашајте ја душата како да постапите. Понекогаш може да се случи некои работи да изгледаат полошо отколку што навистина се поради стрес и анксиозност, но тогаш е важно да се одвои ирационалното од реалното. Одвојте неколку минути за себе, смирете се, правете вежби за дишење, а потоа слушнете ја пораката што ви ја испраќа интуицијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *