Искажете благодарност и животот ќе ви возврати на ист начин – Исцелувачка вежба која треба да ја практикувате секој ден

Искажете благодарност и животот ќе ви возврати на ист начин – Исцелувачка вежба која треба да ја практикувате секој ден.
Многу добри работи што ни се случуваат ги земаме здраво за готово, додека лошите сакаме што побрзо да ги заборавиме. Прочитајте зошто е важно да изразиме благодарност за се што ни се случува и како тоа може да ни го промени животот на подобро..

Често забораваме колку е важно да се биде благодарен. Дури и кога некој ќе направи нешто добро за нас или ќе ни даде подарок, ние тоа го земаме здраво за готово и велиме благодарам без да обрнуваме многу внимание на тоа. Сепак, изразувањето благодарност има голема исцелителна моќ и позитивни вибрации. Секој ден треба да започне со зборот „благодарам“. Додека сеуште сте во кревет, заблагодарете се за квалитетниот одмор што ви е овозможен. Потоа кажете благодарам што се разбудивте утрово. Ви благодариме за успешниот нов ден!

За почеток, обидете се да направите листа на сите работи за кои сте благодарни. Дали треба да размислите? Работата е во тоа што сите ние често гледаме недостатоци, работи кои не се добри или мислиме дека не се нешто за што треба да бидеме благодарни. Тоа е она што не лути, не разочарува, не понижува, но сепак треба да кажеме благодарам. Зошто? Затоа што тоа се лекциите што ги научивме – потсетници кои ни кажуваат да продолжиме поинаку за да не ги правиме истите грешки. Токму овие работи нè прават она што сме.
Вежбајте благодарност
Земете лист хартија и пенкало и направете листа од 10 работи кои се случиле тој ден и за кои сте благодарни секој ден. Ќе има денови кога нема да можете да размислувате за 10 работи, но наскоро ќе сфатите како оваа вежба ви помага да останете присутни во вашиот живот и дека има толку многу работи за кои можете да бидете благодарни. Ќе сфатите дека колку е полесно да се состави список, толку поблиску ќе бидете концентрирани на себе. Благодарноста ни помага да го видиме светот од поинаква перспектива. Исто така нè учи да и веруваме на нашата интуиција – на самите себе. Изразувајќи ја нашата благодарност, дури и за работи кои ги сметаме за неважни, учиме да веруваме во животот.
Ако ги започнеме и завршуваме нашите денови со изразување благодарност, ќе видиме колку сме всушност благословени без воопшто да сме свесни за тоа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *