Желбите им се исполнуваат на оние кои веруваат во чуда – Како да ви се исполни секоја желба за 2 дена

Желбите им се исполнуваат на оние кои веруваат во чуда – Како да ви се исполни секоја желба за 2 дена.
Желбите ги исполнуваат оние што веруваат во чуда – верувате ли? Постојат различни техники за мотивација и визуелизација за кои се верува дека помагаат во исполнувањето на желбите, а сега ви пренесуваме една од нив за која многумина веруваат дека се потребни само 2 дена за да се исполнат.

Тоа е моќна техника за визуелизација. Затворете ги очите, опуштете се и замислете слика за исполнување на вашата желба во иднина. Создадете таква реална слика како желбата навистина да се исполни во реалноста. Размислете за вашите желби, аспирации, Изберете желба што е многу важна за вас во оваа одредена фаза од вашиот живот. Размислете за сите можности за развој на настаните и одберете ја најпозитивната и најуспешната. Визуелизирајте ја вашата желба неколку пати, а потоа кажете ја гласно. Прво полека, потоа погласно, погласно и погласно. Важно е да се формулира желбата на вистински начин, целосно јасно. Треба да биде јасна и конкретна порака и важно е да се замисли во сегашниот момент.

Како јасно да ја формулирате вашата желба?
Треба прво да го запишете и треба да го направите правилно, бидејќи неточните формулации често се блокада во исполнувањето на желбите. На пример, многумина ќе формулираат ваква желба – „Сакам зголемување на платата“. Сепак, ова е погрешна формулација, веќе треба да напишете „добивам покачување на работа“. или „имам повеќе пари“.
Исто така, важно е да се дефинира времето во кое ќе ви се исполни желбата, на пример утре, за два дена, месечно, важно е точно да се наведе. Исто така, желбата треба да има позитивна, а не негативна конотација за да ја привлече нејзината реализација. На пример, наместо да напишете „Од утре, шефот повеќе нема да ми пречи;“ напиши – „Имам добар однос со мојот шеф од утре“.
Не мора да ги визуелизирате материјалните детали кога замислувате, на пример, форми, предмети, бои, но најважно е да ги почувствувате и доживеете чувствата што ги носи неговото исполнување. Важно е желбата да има позитивен ефект врз вас и другите и да донесе не само среќа за вас, туку и за луѓето околу вас.

Кога формулирате и запишувате желба, веќе сте на половина пат да го исполните сонот. Следниот чекор е илустрација. Најдете слика што ве потсетува на вашата желба на Интернет или исечете ја од весник, па залепете ја на поголем лист пиперка. Нека таа хартија биде вашата листа на желби, пишувајте на неа, лепете, цртајте – симболично претставете го исполнувањето на вашата желба.

Сега доаѓа најважниот чекор. Веќе сте на половина пат, но кога ќе го направите сето ова, веднаш направете го првиот чекор што ве води до исполнување на желбата. Ако се активирате веднаш во полето на исполнување, желбата ќе се оствари многу побрзо. Не мора да е нешто големо или големо движење, важно е само да се активирате и да го започнете процесот на реализација.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *